Hoe word ik brandweerman of -vrouw?

Federaal geschiktheidsattest (FGA)

Als je wil starten als brandweerman of -vrouw of kapitein (leidinggevend officier) binnen de brandweer, moet je sinds 1 januari 2015 eerst je federaal geschiktheidsattest behalen. Enkele keren per jaar organiseren de brandweerscholen in België deze testen. Deze bestaan uit een reeks van kennisvragen, een handvaardigheidstest en fysieke proeven.

Nadat je slaagt voor de federale geschiktheidstesten, kan je solliciteren voor een functie binnen onze zone. 

Vrijwillige of beroepsbrandweerlieden die momenteel al operationeel zijn, moeten dit FGA niet meer voorleggen om in aanmerking te komen voor de functie van vrijwilliger of beroepsbrandweerman of -vrouw. Voor de functie van kapitein gelden specifieke voorwaarden.

De federale geschiktheidsproeven zijn niet te onderschatten, maar zijn met een goede voorbereiding zeker haalbaar. Bekijk het filmpje en neem ook alle informatie door om beter te weten wat er van jou verwacht wordt.                    Voor meer informatie over de testen, over de data en inschrijvingen voor deelname aan de proeven voor het FGA en om op de hoogte gehouden te worden van vacatures binnen onze zone, kan je terecht op ikwordbrandweer.be.

Laatst bijgewerkt op 26 juni 2017
Hoe word ik brandweerman of -vrouw?
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.