1. Behaal je FGA

Kandidaat-brandweermannen en -vrouwen, zowel vrijwilligers als beroeps, moeten allemaal dezelfde geschiktheidsproeven afleggen vooraleer ze kunnen worden aangeworven. De proeven bestaan uit drie delen: een competentietest, een operationele handvaardigheidstest en de fysieke proeven. Je moet eerst slagen voor de competentietest voordat je met de handvaardigheidstest kunt beginnen. Slaag je hiervoor, dan kan je deelnemen aan de fysieke proeven.

Online registeren 

Om deel te nemen aan de proeven om je FGA te behalen, moet je je online inschrijven bij een brandweerschool. In elke provincie organiseert de provinciale brandweerschool deze proeven. De ene school doet dat op een al iets meer frequente basis dan de andere. Je bent vrij om te kiezen in welk opleidingscentrum je je inschrijft. Dit staat dus los van de zone waarvoor je nadien wilt solliciteren of de provincie waar je woont.

De data van de verschillende FGA-sessies en inschrijvingsmodaliteiten vind je op www.brandweer.be. Schrijf je snel in, gezien het aantal plaatsen beperkt is. Heb je jouw FGA al behaald maar verloopt dit in de komende maanden? Voorzie dan tijdig de verlenging door de fysieke proeven te hernieuwen.

Bereid je goed voor

De federale geschiktheidsproeven zijn niet te onderschatten, maar zijn met een goede voorbereiding zeker haalbaar. Neem alle informatie door om beter te weten wat er van jou verwacht wordt. 

Start-to-FGA-sessie

Wij willen je helpen slagen. Tijdens een start-to-FGA-sessie geven we tips en vertellen we waar je op moet letten. Je kunt er ook onze ladderwagen eens beklimmen, want dat kun je thuis natuurlijk niet oefenen.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024
1. Behaal je FGA
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.