2. Solliciteer

Je FGA behaald? Proficiat! Dan kan je aankloppen bij de hulpverleningszone om te solliciteren. Op de website www.brandweer.be kan je je inschrijven op de Vacature Alert om wekelijks op de hoogte gehouden te worden van nieuwe jobaanbiedingen in de hulpverleningszone. Deze zijn ook steeds terug te vinden op onze eigen vacaturepagina.

Procedure

Na de sollicitatieprocedure word je uitgenodigd voor een aanwervingsgesprek waarbij er wordt gepeild naar je motivatie, beschikbaarheid, … en of je past binnen het profiel van de brandweer. 

Medisch onderzoek

Na je sollicitatie volgt er nog een extra medisch onderzoek: RX van de longen, cardiologisch onderzoek en de VO2-maxtest. Als toekomstig brandweerman/-vrouw zal je hart door de grote hitte van een brand en het vele transpireren extra belast worden. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je hart grondig wordt nagekeken.

Afsluitend word je ook nog op consultatie gestuurd bij de arbeidsgeneesheer van de hulpverleningszone. Tijdens het onderzoek wordt er algemeen gekeken of je gezondheid het toelaat om als brandweerman/-vrouw aan de slag te gaan.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 21 maart 2023
2. Solliciteer
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.