Wespenverdelging

Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen. Sta er wel even bij stil dat wespen erg nuttige dieren zijn. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens. We vragen je dus om enkel echt hinderlijke of gevaarlijke wespennesten te melden.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens én dier. Indien je twijfelt over de insectensoort, kan je op deze pagina of in onderstaande folder meer informatie vinden. Wanneer het bijen betreft, kan je hier eveneens de dichtstbijzijnde imker voor jouw gemeente opzoeken.

Educatieve wespenfolder.pdf

Het verdelgen van een wespennest gebeurt door gif in de opening van het wespennest te spuiten. Dit product is niet giftig voor de mens, maar wel voor wespen en ook voor andere levende organismen, waaronder vissen. Dit gif gebruiken we dus liefst zo weinig mogelijk.

Voor het verdelgen van een wespennest kan je beroep doen op de brandweer of een private professionele verdelger. In tegenstelling tot de brandweer werkt deze laatste wel op afspraak en zijn ze vaak sneller beschikbaar. Op Wespennest Vlaanderen of Wespenverdelging.be kan je de contactgegevens van een professionele verdelger in jouw regio opzoeken. Het verwijderen van een wespennest door de brandweer is betalend (77,92 euro).


Wil je het wespennest laten verdelgen door de brandweer i.p.v. door een professionele verdelger, vul dan onderstaand formulier in. Na het verzenden van dit formulier krijg je vrijwel onmiddellijk een e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres. In deze e-mail staat een link om de aangifte te bevestigen. Gelieve deze bevestiging uit te voeren, zo niet wordt de aangifte niet zichtbaar in ons systeem. OPGELET: Vermijd het gebruik van Internet Explorer. Deze browser zal de e-formulieren niet tonen. 

Alle details over hoe we jouw persoonsgegevens, naar aanleiding van de vernieuwde Europese privacyregels, nog beter beschermen kan je terugvinden op www.hvzoost.be/privacy.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024
Formulier
Wespenverdelging
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.