Wespenverdelging

Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer. Wij staan klaar om je te helpen. Maar we vragen tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens én dier. Indien je twijfelt over de insectensoort, kan je op deze pagina meer informatie vinden. Wanneer het bijen betreft, kan je hier eveneens de dichtstbijzijnde imker voor jouw gemeente opzoeken.

Last van wespen? Aziatische hoornaars gespot? Contacteer een privéfirma of de brandweer. Wij komen zo snel als mogelijk jouw wespen verwijderen. Dit is een betalende dienst (77,32 euro).

Meld je wespen via onderstaand formulier. Na het verzenden van dit formulier krijg je vrijwel onmiddellijk een e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres. In deze e-mail staat een link om de aangifte te bevestigen. Gelieve deze bevestiging uit te voeren, zo niet wordt de aangifte niet zichtbaar in ons systeem. OPGELET: Vermijd het gebruik van Internet Explorer. Deze browser zal de e-formulieren niet tonen. 

Alle details over hoe we jouw persoonsgegevens, naar aanleiding van de vernieuwde Europese privacyregels, nog beter beschermen kan je terugvinden op www.hvzoost.be/privacy.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 08 september 2023
Formulier
Wespenverdelging