Sleutelkluis

Regelmatig krijgt de brandweer via de noodcentrale 112 oproepen van een alarm in een bedrijf, instelling of handelszaak. Dat gebeurt zowel tijdens als buiten de normale toegangsuren. Dat betekent dan ook dat we als brandweer al eens voor een gesloten deur of poort staan. Deze goed afgesloten, inbraakvrije deuren en poorten open krijgen, kost vaak kostbare tijd. 

Met een sleutelkluis kan de brandweer ook na sluitingstijd gemakkelijk en zonder breekwerk het terrein of gebouw betreden in geval van een brandalarm. Bewakingsfirma’s kunnen eveneens een oplossing bieden. 

Het is en blijft de keuze van jouw organisatie om de infrastructuur te beveiligen inzake toegankelijkheid. In een noodgeval wensen wij als brandweerdienst zo snel mogelijk met jou contact te kunnen opnemen.


Principe

Je plaatst een sleutelkluis in een toegangspoort of in een muur in de onmiddellijke omgeving van de toegangsdeur van het gebouw/terrein. Deze kluis bevat één of meerdere toegangssleutels en/of magneetkaarten van de gebouwen/terreinen. 

Behalve de eigenaar en/of verantwoordelijke van het gebouw is het uitsluitend Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant) die toegang heeft tot deze kluis. Momenteel zijn er verschillende types sleutelkluizen beschikbaar op de markt.


Types sleutelkluizen

Wil je tijdens een noodsituatie tijd en kosten besparen door de brandweer sneller en makkellijker toegang te verlenen? Dan is het plaatsen van een sleutelkluis aangeraden. 

Aangezien een sleutelkluis onderhevig is aan weersinvloeden en slechts in uitzonderlijke omstandigheden zal gebruikt worden, kan het nazicht van deze kluis best opgenomen worden in het periodieke onderhoud (smering slot, openen en sluiten) van de andere installaties van het gebouw. Slechts op deze manier is de inzetbaarheid 100% gegarandeerd. 

Meer info via de website van één van de erkende plaatsers uit onze regio.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 26 februari 2021
Sleutelkluis
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.