Scholenproject VUUR

Ben je leerkracht of directeur van een school in een gemeente die deel uitmaakt van Hulpverleningszone Oost? En weet jij ook dat kinderen een kwetsbare groep zijn als ze te maken krijgen met een brand? Wil je meer weten over de brandweer? Dan word je uitgenodigd om met het vierde leerjaar van je school deel te nemen aan het scholenproject VUUR.

Daar waar onze brandweer voordien enkel kazernebezoeken begeleidde, worden er binnen het kader van het project nu ook kant en klaar voorbereide lessen aangeleverd. De leerlingen steken dankzij deelname aan het project heel wat op over vuur, brand- en brandwondenpreventie en de organisatie van de brandweer.

Het project omvat:

  • het werkboekje VUUR; elke leerling krijgt een werkboekje waarin ze mogen schrijven, knippen en kleven. Het bevat opdrachten, informatieve teksten, weetjes, foto’s,… Bij elk thema hoort een les en elke les heeft een handleiding. Er zijn 10 lessen.
  • de handleidingen die telkens de doelstellingen van de les, het benodigde materiaal, de te voorziene tijd, een uitgewerkt voorstel van de lesinhoud en interactief materiaal bevatten.
  • een bezoek in de kazerne dat ongeveer 2 uur duurt (voormiddag). Daar krijgen ze een rondleiding van echte brandweermannen, maken ze een huis brandveilig en krijgen ze te zien hoe rook reageert in een (rook)huis(je).

Bovendien is het scholenproject geheel kosteloos. Opgelet: voor verplaatsingen naar de kazerne en tussendoortjes tijdens het bezoek moeten jullie zelf zorgen.

Heb je interesse om jouw klas in te schrijven voor ons scholenproject of heb je nog vragen? Vul dan onderstaand formulier in.


OPGELET! Deelname aan het project VUUR is enkel bestemd voor scholen die gelegen zijn in de gemeenten die tot het gebied van Hulpverleningszone Oost behoren. Bovendien kunnen enkel de klassen van het vierde leerjaar deelnemen.


Alle details over hoe we jouw persoonsgegevens, naar aanleiding van de vernieuwde Europese privacyregels, nog beter beschermen kan je terugvinden op www.hvzoost.be/privacy.


Laatst bijgewerkt op 17 januari 2019
Formulier
Gegevens
Maand waarin het bezoek kan plaatsvinden
Scholenproject VUUR
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.