Lancering e-loket www.1722.be

Heb je tijdens of na een storm of onweer bijstand nodig hebben van de brandweer voor stormschade of wateroverlast, dan kan je vanaf nu het e-loket www.1722.be gebruiken. Het zal de efficiëntie van de dienstverlening verhogen, telefonische wachttijden vermijden en de noodcentrales bij noodweer ontlasten. 

Bij noodweer krijgen de noodcentrales 112 erg veel oproepen. Om die noodcentrales te ontlasten, kan je sinds augustus 2017 op het nummer 1722 terecht voor bijstand van de brandweer bij stormschade of wateroverlast. Het nummer 1722 wordt geactiveerd bij een code geel, oranje of rood van het KMI en er dus onweer, felle neerslag of storm verwacht wordt. Tijdens piekmomenten kan dat nummer echter overbevraagd zijn, waardoor er een wachtrij kan ontstaan.

Doe je aanvraag tot bijstand online!

Het e-loket www.1722.be (permanent bereikbaar) biedt hiervoor een alternatief voor het hele land. Het blijft na de invoering van het e-loket ook nog mogelijk om tijdens noodweer naar 1722 te bellen (enkel actief bij code geel, oranje of rood van het KMI). Het e-loket wordt de meest efficiënte manier om hulp van de brandweer bij noodweer te krijgen voor niet-levensbedreigende situaties. Het loket handelt de aanvraag op dezelfde wijze af als een oproep naar het nummer 1722 maar dan digitaal. Elke aanvraag die via het nationaal loket wordt ingevuld, wordt verstuurd naar de juiste hulpverleningszone.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 05 juli 2021
Lancering e-loket www.1722.be
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.