Dag van de Brandweer: wij plakken aan elkaar, ook als het moeilijk wordt

4 mei is Internationale Dag van de Brandweer. Een dag die we naar jaarlijkse traditie niet zomaar voorbij laten gaan. Vorig jaar schonken we onze dag weg aan de hulpverleners aan de frontlinie met "wij zijn fier" maar dit jaar p(l)akken wij hem terug. Deze keer met een positieve boodschap voor al onze inwoners. 

Let’s stick together

Let’s stick together, dat is het thema van Dag van de Brandweer dit jaar. Want de brandweer, die kleeft aan elkaar. Die ook blijft plakken als het moeilijk wordt. Dat hebben onze bijna 13.000 pompiers en ambulanciers het voorbije jaar wel bewezen. Dat gevoel van samenhorigheid en doorzettingsvermogen willen we verspreiden naar de bevolking én naar onze eigen medewerkers. Want geef toe, iedereen kan zo’n positieve boodschap ondertussen wel gebruiken.

Een leuke campagnevideo toont aan dat onze boodschap relevant is in de huidige maatschappelijke context. Er is beterschap op komst maar het blijft een moeilijke en verwarrende periode. Als er iets is wat de coronacrisis ons geleerd heeft, dan is het dat we moeten samenwerken. Alleen samen geraken we hier uit. En dàt is net waar de brandweer geweldig goed in is. De brandweer stickt together, maar de bevolking ook. Nog even … Het zijn de laatste loodjes.

Getuigenissen

Het afgelopen jaar was voor niemand gemakkelijk maar iedereen moest blijven doorgaan. Zeker bij de brandweer. Op www.westicktogether.be staan een tiental getuigenissen van collega’s gebundeld. Ze vertellen hoe zij het voorbije jaar beleefd hebben. Het werd een mooie mix van verschillende profielen: brandweermensen (beroeps en vrijwilligers, ambulanciers (beroeps en vrijwilligers), dispatchers, logistieke of administratieve medewerkers, instructeurs … Allemaal gewone mensen wiens werk en leven het voorbije jaar compleet veranderde. Van thuis uit, in de brandweerwagen, in een ambulance of waar dan ook: ze zijn allemaal deel van de brandweer.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 03 mei 2021
Dag van de Brandweer: wij plakken aan elkaar, ook als het moeilijk wordt
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.