Brandweer is klaar voor WK Wielrennen

Een operationeel plan met een duidelijk communicatieschema, een inzet van heel wat middelen en niet minder dan 220 manschappen. Hulpverleningszone Oost, een netwerk van 8 brandweerposten in Vlaams-Brabant, is klaar voor het Wereldkampioenschap Wielrennen.

Een groot publiek, de vele festiviteiten en een parcours dat onze hulpverleningszone doormidden snijdt, vereist heel wat voorbereiding en organisatie. Als brandweer- en ziekenwagendienst staan we massaal paraat om eventuele incidenten de baas te kunnen. Dit kunnen we enkel waarmaken dankzij de inzet van onze manschappen en de financiële ondersteuning vanuit de 32 gemeenten binnen onze zone.

We willen niets aan het toeval overlaten. Van donderdag tot zondag worden dan ook zo’n 220 extra medewerkers ingezet. Zo zal onze brandweerpost in Overijse, naast de minimale beschikking van 6 operationele medewerkers, versterkt worden door 16 extra brandweermannen en een officier. In de brandweerpost in Leuven worden bijkomstig 10 brandweermannen en een officier ingezet zodat de totale bezetting 25 manschappen bedraagt. In het weekend wordt dit zelfs opgetrokken naar 31 medewerkers. Op 2 strategische locaties in de nabijheid van het parcours plaatsen we extra brandweervoertuigen om de snelste brandweerhulp te kunnen garanderen. Ook onze andere brandweerposten zullen tijdens de cruciale uren over de nodige versterking beschikken zodat we snel en accuraat kunnen handelen wanneer de brandweer nodig is. Bovendien houden we, samen met de organisator en de andere hulpdiensten, vanuit 3 commandoposten de wedstrijd en de festiviteiten nauwlettend in de gaten.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 23 september 2021
Brandweer is klaar voor WK Wielrennen
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.