Nieuws
Leef Brandveilig viert zijn tweede verjaardag!

Op 31 mei 2017 ging Hulpverleningszone Oost een verdere samenwerking aan met vzw Oscare. Beide werkten al langer samen voor de organisatie van nazorgmomenten, opendeurdagen en infostanden. Vandaag 2 jaar geleden sloegen  onze hulpverleningszone en vzw Oscare de handen in elkaar om te komen tot meer brandveiligheid en minder brandwonden! Leef Brandveilig was geboren! 

Ons doel was en is nog steeds om te komen tot een drastische daling van het aantal doden en gewonden door woningbranden. Samen ontwikkelen we digitaal en geprint beeldmateriaal rond brandveiligheid. Dit gaat van de belangrijkste thema’s rookmelders en vluchtplan tot thema’s waarbij wordt ingespeeld op de actualiteit. De website www.leefbrandveilig.be kan beschouwd worden als een toolbox voor iedereen: kinderen, jongeren, families, senioren, leerkrachten, … en zelfs voor de brandweer en hun brandpreventieadviseurs.

Een dag later werd onze familie Van Vlam geboren. Er is bewust gekozen voor een familie die brandveilig leven wil promoten en preventietips geeft, met de focus op het belang van voldoende rookmelders en een vluchtplan. De familie Van Vlam bestaat uit grootouders, ouders, (klein-)kinderen en de hond Fikkie. Bedoeling is om vanuit dagelijkse situaties en gebeurtenissen verschillende brandveilige thema’s aan te kaarten en brandveilige boodschappen mee te geven. Doe zoals de familie Van Vlam en Leef Brandveilig!

De afgelopen 2 jaar werden veel beelden ontwikkeld, brandveilige boodschappen verspreid (zowel online als offline) en kwamen er partners bij. Leef Brandveilig is ondertussen een gezamenlijk project van vzw Oscare, Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant), Hulpverleningszone Zuid-Oost, Hulpverleningszone Meetjesland, Brandweer Westhoek, Taxandria, Brandweerzone Vlaams-Brabant West, Brandweer West-Vlaanderen, Hulpverleningszone Rivierenland, BIN Kenniscentrum, Hulpverleningszone Noord-Limburg, Hulpverleningszone Oost en Brandweer Zone Rand.

Vier onze verjaardag mee met ons en breng de website www.leefbrandveilig.be en de brandveilige boodschappen onder de aandacht. We willen dat iedereen brandveilig leeft! Samen gaan we voor meer brandveiligheid en minder brandwonden.

Leef Brandveilig viert zijn tweede verjaardag!
  • 31/05/2019 08:15
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.