Landelijke Thuiszorg zet in op brandveiligheid

Landelijke Thuiszorg, een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, organiseert jaarlijks, i.s.m. VDAB, 4 opleidingen tot verzorgende/zorgkundige in de 3 opleidingscentra in Wijgmaal, Herentals en Bilzen. De cursisten krijgen een opleiding rond brandveiligheid en worden zo opgeleid tot mini-brandpreventieadviseurs.

Door deze 4-uur durende opleiding, georganiseerd door Hulpverleningszone Oost zijn deze toekomstige verzorgenden in staat om de thuissituatie bij hun cliënteel brandveiliger te maken, na te gaan of er voldoende rookmelders zijn geplaatst en of er een afgesproken vluchtplan is. Door de vertrouwensband en langdurig contact met cliënten kunnen zij zorgen voor een gedragsverandering bij deze doelgroep. Uiteraard nemen de cursisten de tips voor een brandveiliger leven mee naar huis en kunnen ze deze delen met familie en vrienden. Zo worden weer heel wat extra mensen bereikt.

Tim Renders, brandpreventieadviseur bij Hulpverleningszone Oost: 

Brandveiligheid is één van de belangrijkste taken van de brandweer maar is niet enkel een zaak van ons. Het is immers de verantwoordelijkheid van iedereen. Ik ben dan ook zeer blij dat Landelijke Thuiszorg brandveiligheid hoog op de agenda zet. Met deze opleiding – ondertussen reeds de vierde - i.s.m. Landelijke Thuiszorg zetten we weer een grote stap voorwaarts.

De personen die beroep doen op Landelijke Thuiszorg zijn zowel jong als oud, hebben een gezin of zijn alleenstaand en doen dit vooral bij bijvoorbeeld een geboorte, ziekte, beperking, ouderdom of in moeilijke omstandigheden. Een voltijdse verzorgende komt wekelijks bij minimum een tiental gezinnen over de vloer dus door deze samenwerking bereiken we samen een zeer divers publiek.

Journalisten krijgen de kans om deze opleiding te volgen, samen met de cursisten, op 27 juni van 9 tot 13 uur in de Remylaan 4B in Wijgmaal (Leuven).

Laatst bijgewerkt op 25 juni 2018
Landelijke Thuiszorg zet in op brandveiligheid
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.