Nieuws
Is jouw woning brandveilig?

De gemeente Boortmeerbeek organiseert samen met Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant) twee infomomenten over brandveiligheid. Je komt er alles te weten over rookmelders en een vluchtplan en hoe je je woning brandveilig kan maken.


Woningbranden in België eisen enorm veel slachtoffers. Bovendien merken we al een aantal jaren op dat branden veel sneller ontwikkelen dan vroeger. Naast het vermijden van brandrisico’s in en om de woning, is het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan.


Veel te weinig mensen weten dat als er ’s nachts brand uitbreekt je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets. De rook van een brand verspreidt zich zeer snel en is verstikkend.


Voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan redden levens!

Als het brandt in een woning, is het belangrijkste dat heel de familie zo snel mogelijk wakker is. Rookmelders vervangen ‘s nachts dus je ogen en oren en waarschuwen je op tijd.

Bespreek met heel de familie wie er bij brand wat gaat doen (bijvoorbeeld wie neemt de kinderen mee, langs welke weg kan je naar buiten, waar hangt een sleutel, …).

Gratis infosessie brandveiligheid

Iedereen is welkom op 27 maart 2018 in de Raadszaal van het gemeentehuis, Pastorijstraat 2 - 3190 Boortmeerbeek om 13u30 en 19u30. Deze infomomenten zijn volledig gratis en vrijblijvend. Kom dus zeker af. Alle bezoekers krijgen eveneens een levensreddend gadget. 

Samen kunnen we zorgen voor meer brandveiligheid!

Is jouw woning brandveilig?
  • 21/03/2018 08:00
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.