Wij zijn fier!

4 mei, internationale Dag van de Brandweer. Elk jaar zetten we op deze symbolische dag de toewijding, verbondenheid en opoffering van onze brandweer in de kijker. Want wij zijn fier op onze pompiers!

Dit jaar wil de brandweer deze eer echter wegschenken. Want in deze strijd tegen een onzichtbare vijand verdienen de helden van de coronacrisis alle eer. De brandweer is fier… Fier op onze collega-ambulanciers. Fier op de zorgverleners. Fier op iedereen die in de frontlinie staat bij dit gevecht. Fier op iedereen die mee strijdt door alle richtlijnen te volgen. Wij zijn fier op jullie allemaal!

De brandweer viert alle helden van de coronacrisis met een symbool van hoop “Wij zijn fier”... Met deze campagne wil de hele brandweergemeenschap de opoffering en de toewijding van de samenleving in de strijd tegen het coronavirus eren. We ontwikkelden daarom een gemeenschappelijke campagne die volledig in het teken staat van dankbaarheid en hoop.

De regenboog in het campagnebeeld is niet alleen een knipoog naar de weerspiegeling van het zonlicht in het bluswater, het is ook en vooral een krachtig symbool van hoop. Want hoop is wat ons nu de kracht geeft om door te gaan.

Oproep aan het publiek

Ben jij ook fier? Laat van je horen en doe mee!

“Wij zijn fier” is niet alleen een campagne van de brandweer voor de mensen … Ook jullie kunnen je dankbaarheid en fierheid tonen met onze affiches en social media beelden. Je kan die pluimen zelf op de hoed van jouw coronahelden steken! En op jouw eigen hoed, natuurlijk.

Laatst bijgewerkt op 04 mei 2020
Wij zijn fier!
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.