Nieuws
Samen naar meer brandveiligheid

Hartje Hageland is een samenwerkingsverband rond wonen tussen de gemeenten Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken, Lubbeek en Tielt-Winge. Deze vijf gemeenten werken samen om hun inwoners te informeren, te ondersteunen en om de kwaliteit van de woningen in kaart te brengen en te versterken.

Onze hulpverleningszone wil samen met Hartje Hageland verder inzetten op brandveiligheid. Hartje Hageland organiseert een samenaankoop van rookmelders van 1 oktober tot 23 november 2018. Hiertoe organiseren we op 1 en 2 oktober infosessies over hoe je je woning brandveilig kunt maken, met eveneens meer uitleg over de rookmelders die in de samenaankoop worden aangeboden.

Iedereen is van harte welkom op één van deze gratis infosessies:

 • Maandag 1 oktober 2018 – 19u30
  Zaal Berg en Dal, Grote Vreunte 57, 3473 Waanrode
 • Dinsdag 2 oktober 2018 – 19u30
  GC De Maere, Zaal Vivaldi, Leuvensesteenweg 187, 3390 Tielt-Winge

  Inschrijven op de samenaankoop van rookmelders kan tijdens deze infosessies, op het wekelijkse wooninfopunt van Hartje Hageland in de vijf gemeenten, op kantoor van Hartje Hageland of per mail aan info@hartjehageland.be. Het inschrijvingsformulier en meer informatie over de rookmelders vind je ook op de website van Hartje Hageland.

  Daarbovenop worden in de loop van november in de gemeenten van Hartje Hageland vijf woningen per gemeente doorgelicht en uitgerust met voldoende rookmelders. Het gaat om kwetsbare gezinnen en woningen die meer aandacht vragen inzake brandveiligheid. De woningen en hun bewoners werden geselecteerd door de OCMW-dienst van elke gemeente, samen met Hartje Hageland.

  Tim Renders, brandpreventieadviseur bij Hulpverleningszone Oost:

“Brandveiligheid is één van de belangrijkste taken van de brandweer maar is niet enkel een zaak van ons. Het is immers de verantwoordelijkheid van iedereen. Ik ben dan ook zeer blij dat Hartje Hageland brandveiligheid hoog op de agenda zet.

Door het aanbieden van rookmelders via samenaankoop, het organiseren van infosessies en het plaatsen van voldoende rookmelders bij een 25-tal kwetsbare gezinnen zetten we samen een grote stap naar meer brandveiligheid.”


Fons Lemmens, voorzitter Hartje Hageland:

“De meeste inwoners zijn in staat om het advies van de brandweer op te volgen en de nodige stappen te ondernemen. Voor de doelgroep is dit niet altijd even evident. Zij beschikken niet over de financiële middelen om extra rookmelders aan te kopen en deze te plaatsen. Daarom wil Hartje Hageland het brandadvies promoten en rookmelders plaatsen bij de meest kwetsbare gezinnen. Het betreft nu een proefproject en zal in de toekomst verder uitgediept worden.”


Samen naar meer brandveiligheid
 • 26/09/2018 07:11
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.