Persmoment - Voorstelling 'Van Vlam'

We blijven inzetten op brandveiligheid! Graag stellen we ‘Van Vlam’ aan het grote publiek voor, een voor België uniek voorlichtingsvoertuig. Het voertuig zal worden gebruikt voor voorlichtingsactiviteiten met als doel de burger te informeren over brandveiligheid. Het kan op verschillende plekken (bijv. tijdens opendeurdagen, evenementen, in scholen,…) en voor diverse doelgroepen (o.a. kinderen, studenten, jongvolwassenen, gezinnen en ouderen) worden ingezet.

Bezoekers krijgen heel wat boodschappen over brandveiligheid mee en kunnen in het voertuig deelnemen aan een interactieve quiz. De resultaten van die quiz verschaffen de brandweer heel wat informatie over de kennis van brandveiligheid van de deelnemers. Op basis van deze data en statistieken kunnen toekomstige campagnes, acties en initiatieven uitgewerkt worden. Door het ontwerp van het voertuig, de visuele aantrekkelijkheid en het gebruik van TV-schermen worden ook de omstaanders bereikt en kan de boodschap ruim verspreid worden.

Kom ‘Van Vlam’ samen met ons ontdekken op 19 september! Iedereen is welkom aan het gemeentehuis van Lubbeek om 10 uur. De burgemeesters van onze hulpverleningszone geven alvast het goede voorbeeld en testen hun kennis over brandveiligheid tijdens de voorstelling van ons uniek voorlichtingsvoertuig.


Laatst bijgewerkt op 19 september 2018
Persmoment - Voorstelling 'Van Vlam'
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.