Nieuws
Nieuwe pareltjes

Container langdurige interventies

Brandweermannen en -vrouwen moeten na een zware interventie zo snel mogelijk propere, ‘niet besmette’ kledij kunnen aantrekken. We willen ze bij langdurige en/of zware interventies ook de mogelijkheid bieden om iets te eten en te drinken terwijl ze even uitrusten. Daarom beschikt de zone sinds kort over de ‘container langdurige interventies’. De container is voorzien van een omkleedruimte, een douche, een toilet en rustruimte met kitchenette. Hij zal in gebruik genomen worden op woensdag 8 januari '20.

Haakarmvoertuig

De zone mocht 3 haakarmvoertuigen met kraan in ontvangst nemen voor brandweerposten Landen, Overijse en Tienen. Deze haakarmvoertuigen zijn bestemd voor het optrekken van containers met een verschillende gespecialiseerde belading: blusschuim, container langdurige interventie, grootwatertransport, gaspakken, ....  Daarnaast kan dit voertuig ook ingezet worden als tankwagen door het optrekken van een watertankcontainer.  

Bosbrandweerwagen

Brandweerpost Aarschot mocht dan weer een nieuwe bosbrandweerwagen verwelkomen. Dit voertuig vervangt zijn voorganger uit 1975. De grootste nieuwigheden aan deze generatie bosbrandweervoertuigen is een sprinklersysteem op de cabine van de manschappen en adembescherming in de cabine. Het bosbrandbestrijdingsmaterieel wordt gecentraliseerd in brandweerposten Diest, Aarschot en Overijse.

Nieuwe pareltjes
  • 13/11/2019 09:29
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.