Hou je vakantie brandveilig

Wanneer het gaat over veiligheid op vakantie, denken we in eerste instantie aan het voorzien van zaken zoals een EHBO-kit en zonnecrème of aan de technische staat van onze auto. Meestal staan we niet stil bij de brandveiligheid in het hotel of op de camping.

Wij geven alvast enkele algemene tips zodat je zorgeloos kan genieten van een brandveilige vakantie:

  • In elke hotelkamer en op elke camping vind je de richtlijnen in geval van brand en een evacuatieplan terug. Maak er bij aankomst werk van om al deze zaken grondig na te gaan.
  • Ga je met de caravan of tent op vakantie, voorzie dan zelf in rookmelders en een blusdeken. Ken het noodnummer van je vakantieland.
  • Je kan in de 27 lidstaten van de Europese Unie dringende hulp vragen via het noodnummer 112.
    Deze lidstaten zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In volgende landen is het noodnummer 112 onder andere ook actief: Israël, Noorwegen, Rusland, Turkije, Zwitserland.

Bekijk zeker ook onze andere tips zodat je je goed kan voorbereiden op een brandveilige vakantie, zowel op hotel, in een caravan of zelfs in de tent.

Laatst bijgewerkt op 28 juni 2018
Hou je vakantie brandveilig
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.